Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Közlemény
Forrás: Pécsi Extra Hírek - 2007. augusztus 02.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyulésének települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 44/2002. (06. 29.) számú rendelete 2007. július 1-jétől módosult. A módosítás érintette az egyszemélyes háztartásban élő (egyedülálló) ingatlantulajdonost megillető engedményes hulladékkezelési díj igénybevételének szabályait is.

Ki számít egyfős háztartásban élő, egyedülálló ingatlantulajdonosnak?

A rendeletmódosítás szerint egyedülálló ingatlantulajdonosnak kizárólag az ingatlanban Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztálya által kiadott igazolás szerint egyedül élő ingatlantulajdonos minosül.

Kit illet meg 2007. július 1-jétől engedményes hulladékkezelési díj, illetve hulladéktároló kapacitás-kedvezmény?

  • Az önkormányzati rendelet szerint engedményes díj illeti meg az egyedülálló, igazoltan egyfős háztartásban élő, 70 literes hulladéktároló edényét egyedül használó, egyedi edényhasználatú hulladékkezelési közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlantulajdonost.
  • Társasházi lakóközösség által közösen használt tárolóedény esetében pedig a társasház tud tárolókapacitás kedvezményt érvényesíteni az igazoltan egyfős háztartások után a 70 liter tárolókapacitás 50 %-ának mértékéig.

Az egyszemélyes háztartásban élő ingatlantulajdonosok tisztelt figyelmébe ajánljuk a következőket:

  • Az egyszemélyes háztartásban élőket megillető kedvezmény igénybevételéhez szükséges adatokat a közszolgáltató tartja nyilván.
  • A nyilvántartott adatok ellenőrzését a Közszolgáltató kérelmére a népesség-nyilvántartó iroda látja el.
  • Eltérő adat esetén a Közszolgáltató a jogszabályban meghatározott joghátrányt alkalmazza, a kedvezmény megadását megtagadja, illetve a kedvezményt megvonja.
  • A kedvezményre jogosító körülmény megszűnése esetén a szerződő fél köteles azt haladéktalanul bejelenteni, és a közszolgáltatási szerződés módosítását kezdeményezni.
  • Közös hulladéktároló edényt használó társasházi lakóközösségek esetében az egyes egyfős háztartásban élő ingatlantulajdonosok után járó tárolókapacitás kedvezmény igazolásához a közös képviselő köteles a közszolgáltató rendelkezésére bocsátani az ingatlantulajdonosok nevét, címét és azonosító adatait. Az egyfős háztartások adatait tartalmazó melléklet a társasházi szerződések és szerződésmódosítások elengedhetetlen részét képezi.

A közös képviselő részéről történő adatszolgáltatás módja a következő:

A társasházi hulladékkezelési közszolgáltatási szerződésekhez és szerződésmódosításokhoz egyaránt külön mellékletként kell csatolni a kedvezményre jogosult ingatlantulajdonosok listáját, azonosító adatait (ingatlantulajdonos, -használó, -bérlő neve; pontos lakcíme: lépcsőház, emelet, ajtó; anyja leánykori neve, születési helye és ideje).

Az adatszolgáltatáshoz szükséges űrlap beszerezhető Pécs, Siklósi út 52. sz. alatti ügyfélszolgálati irodánkban személyesen, illetve igényelhető telefonon a 72/502-101, 72/502-111 telefonszámokon és a 80/200-590 zöldszámon. Az űrlap (Társasházi szerződés melléklete - egyfős háztartások) letölthető társaságunk honlapjáról (www.biokom.hu), az Elektronikus ügyfélszolgálat menüpont alatt.

BIOKOM Kft.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.