Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Képtelenség lesz fizetni a cehhet: a Pétáv bedőlő háztartásokra készül
Forrás: Pécsi Újság - 2009. április 17.

Idén minden bizonnyal növekedni fog a pécsi távhőszolgáltató - kamatokkal együtt - egymilliárdosra rúgó kintlévősége, ami eléri árbevételének nyolc százalékát - derült ki egy minap rendezett, a céggel kapcsolatos bizottsági beszámolón. A társaság arra készül, hogy a nehéz gazdasági helyzet, a távhőtámogatások megvonása miatt képtelenek lesznek kifizetni az emberek több tízezres számlákat. Ennek ellenére még egy közeljövőbeni díjemelést sem lehet kizárni.

Gasz Zoltán igazgató biztos benne, hogy jelentősen bővülni fog az adósok listája idén, különösen az önkormányzati bérlakásban élők közül kerülnek majd ki a fizetni képtelenek. Jól mutatja a helyzet komolyságát, hogy az önkormányzatnak ún. háttérfelelősség ellátására kell nemsokára garanciát vállalnia.

Mivel a városi büdzsé kong az ürességtől, ez azt jelenti, hogy Pécs városi telkeket adna át a Pétávnak a bérlakásokban élők adósságai miatt, a társaság ezek pedig értékesítése révén juthat elmaradó kintlévőségeihez.

Gasz elmondta azt is: saját tulajdonú ingatlanban élők esetében ma csak rövidebb, késedelmes utalást tapasztalnak, s kevésbé jellemző a végképp nem fizetés.

Áremeléseket idén nem terveznek a cégnél, azonban Gasz szerint időközben felmerülhet ilyen igény, bizonytalanságból akad ugyanis bőven.

Mint mondta, ha gyengül a forint, az kihat a beszerzési áraikra is, s szintén küszöbön áll (alkotmánybíróság előtt van az ügy), hogy a pécsi társasházak is zöld utat kaphassanak alternatív fűtési módszerek használatára - ez piacveszteséget hordoz magában. Mindeközben a Bajnai-csomag bevezetésével valószínűleg megszüntetik a távhőtámogatásokat, ráadásul szintén az alkotmánybíróságnál kérik az alapdíj újragondolását is.

Az igazgató mondandójából kiderült, ilyen körülmények között meglehetősen nehéz tervezni, így a legrosszabbra is fel kell készülni Pécsett.

Írta: Korb Zoltán

Forrás: Pécsi Újság - 2009. április 17.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.