Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Még két hét a fűtési szezon
Forrás: Dunántúli Napló - 2008. május 5.

Tartozások - Érzik, hogy romlott a pécsi lakosság fizetőképessége.

Pécs - A fűtési szezon lecsengésének biztos jele, hogy a távfűtéses pécsi lakóépületek döntő többségénél már leállt a szolgáltatás.

- Azoknál a lakóépületeknél, amelyek képviselőivel társaságunk előzetesen megállapodást kötött arról, hogy az időjárás változásának függvényében végezzük a szolgáltatást, már leállítottuk a fűtést - tájékoztatott Urbán Tamás, a PÉTÁV Kft. üzemviteli osztályvezetője.

Mint elmondta, az április végi magas átlaghőmérséklet tette lehetővé a lépést, aminek észszerűségét az időjárási előrejelzés is megerősítette. Az emelkedő távfűtési tarifák ismeretében a pécsi lakóközösségek túlnyomó többsége már korábban döntött emellett a takarékossági megoldás mellett. A 983 távfűtött épületből mindössze 30 olyan van, amelynek lakói nem kötöttek ilyen értelmű megállapodást a céggel. Náluk, illetőleg a város távfűtött közintézményeinél május 15-ig lesz folyamatos a szolgáltatás.

A céggel az automatikus leállásról megállapodást kötött lakóközösségeknek sem kell attól félniük, hogy bajba kerülnek, ha rosszabbra fordul az idő, ugyanis a fűtési szezon végéig, a már említett május 15-ig bármikor igényelhetik a szolgáltatás viszszakapcsolását.

A fűtési idény lezárását követően a PÉTÁV szakemberei azonnal megkezdik a szokásos nyári karbantartási munkálatokat. Az elmúlt évben és idén év elején végrehajtott nagy hálózatbővítő fejlesztések után újabb nagy látványos beruházásokra már nem lehet számítani. Ahogy Urbán László fogalmazott, a karbantartási tevékenység kapcsán biztosan nem kell félni a használati melegvíz-szolgáltatás egész városrészt érintő kimaradásától, az esetenként szükségszerű korlátozás legfeljebb lakótömböket, utcarészeket érinthet majd.

Az új fűtési szezon szeptemberben indul, amikor a májusi időszakhoz hasonlóan a megállapodással rendelkező épületekben az időjárástól teszik függővé a fűtés indítását.

Már az egymilliárdhoz közelít a cég kintlévősége

A PÉTÁV Kft. hosszú és rövid távú kintlévőségeinek összege az elmúlt időszakban elérte a 900 millió forintot. A tartozásokból felgyülemlett összeg annak ellenére gyarapszik, hogy a cégnek a hátralékok megelőzésére, illetőleg behajtására jól kidolgozott és szabályozott módszere van.

- Tapasztalatunk szerint az utóbbi években jelentősen leromlott a pécsi lakosság fizetőképessége - mondta a felvetés kapcsán Gasz Zoltán, a PÉTÁV Kft. igazgatója. Ennek egyik okát a cégvezető abban látja, hogy míg a nyugati országokban a fűtési rezsi a háztartások költségeinek 5, addig nálunk átlagosan 20-40 százalékát teszi ki. A gáz árának növekedése miatt nem kizárt azonban a terhek további növekedése sem. Pécsett az ármegállapító hatóság az önkormányzat. Amenynyiben az erőmű emeli a termelői árat, az önkormányzat viszont a tarifák változatlansága mellett dönt, a gazdasági terheket annak a PÉTÁV-nak kell viselnie, amelyik amúgy is nullszaldóval gazdálkodik.

Írta: Kaszás Endre

Forrás: Dunántúli Napló - 2008. május 5.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.