Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. június 18. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Megkönnyítené a lakóházak bekamerázását az adatvédelmi biztos
Forrás: ORIGO.hu - 2011. január 6.

A társasházi törvény módosítását javasolja a kamerás védelem kiépítésének könnyítése érdekében Jóri András - írja a Népszabadság. Az adatvédelmi biztos csak a közös tulajdonú helyiségekben, és kizárólag emberi élet, illetve vagyonvédelem érdekében engedné a kamerák telepítését.

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint méltányolható a társasházak kamerás védelem iránti igénye, ezért Jóri András a társasházakról és a lakásszövetkezetekről szóló törvény módosítását javasolja a kamerás védelem kiépítésének könnyítésére - írja csütörtöki számában a Népszabadság. Az ombudsman csak a közös tulajdonú helyiségekben, és kizárólag emberi élet, illetve vagyonvédelem érdekében engedné a bekamerázást.

Elképzelései szerint a kamerák felszereléséhez a tulajdonostársak legalább háromnegyedének hozzá kellene járulnia, és azok akkor működtethetők, ha a jogsértő cselekmények megelőzése, valamint bizonyítása más módszerrel nem érhető el. A kamerák nem irányulhatnának a tulajdonostársak külön tulajdonában álló lakások, helyiségek bejáratára - tartalmazza az állásfoglalás.

A rendőrségnek tetszik

A hatályos szabályozás szerint minden tulajdonos hozzájárulására szükség van a társasházak közös használatú területein történő képfelvétel rögzítéséhez. Az adatvédelmi biztoshoz ugyanakkor számos panasz érkezik, amelyek arra mutatnak rá, hogy a tömeges jogsértés jellemző e területen, a társasházak többsége ugyanis akkor is kiépíti a kamerarendszert, ha nem minden lakó, csupán a többség támogatja a döntést. Jóri András viszont úgy látja: a kamerás védelem iránti igény viszont a lakók nagy többségének támogatása mellett méltányolható.

A rendőrség mindenképpen üdvözölné a társasházak kamerákkal történő felszerelésének megkönnyítését - tudta meg a lap rendőrségi forrásból. A magáncélú megfigyelést jelenleg sem a rendőrség munkatársai végzik, és a társasházi rendszerek sem köthetők össze az utcai térfigyelő kamerákkal. Utóbbiak használatának tapasztalatai azonban arra utalnak, hogy a pásztázó gépszemek önmagukban is jelentős visszatartó hatással bírnak. Az előző évek rendőrségi statisztikái egyértelműen igazolják a térfigyelők közbiztonság-javító hatását - írja a lap.

Forrás: ORIGO.hu - 2011. január 6.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.