Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
8 százalékkal drágul az élet Pécsett
Forrás: BAMA.hu - 2010. december 11.

Pécs - Legfeljebb 8 százalékkal emelkednek a pécsi közszolgáltatások díjai jövőre. A tömegközlekedés nem drágul.

Jövő héten dönthet a pécsi közgyűlés a várost érintő közszolgáltatási áremelésekről, Csizi Péter alpolgármester a városházán ismertette a tervezett értékeket. Az alpolgármester azt hangsúlyozta, Pécsett szerényebb lesz a díjemelés mértéke, mint más hazai nagyvárosokban, ahol akár 15-20 százalékos növeléseket is terveznek tudomásuk szerint.

Pécsett a közüzemi díjak között a 8 százalékos drágulás úgymond a felső határ, efölött nem lesz áremelés. Pont ilyen mértékben növekedhet a szemétszállítás illetve a víz- és csatornadíjak mértéke - utóbbi esetében ez 54 forintot jelent köbméterenként. Jóval alacsonyabb mértékben, nettó 4,3 százalékkal emelkedhet a távhő-szolgáltatás díja. A tömegközlekedés tarifái viszont egyáltalán nem változnak 2011-ben, azaz a pécsi buszokon használható jegyekért, bérletekért nem kell többet fizetni. Növekszik a kéményseprését fizetendő összeg, a tervek szerint bruttó 5,5 százalékkal kell többet fizetni ezért, ha a közgyűlés jövő héten elfogadja a javaslatot.

Az alpolgármester közölte, a szolgáltatók általában ennél magasabb tarifa- és díjnövelési javaslatokkal keresték meg az önkormányzatot. Több lépcsős tárgyaláson érte el azt a városvezetés, hogy csak oly mértékű legyen a jövő évi áremelés, amely a cégek működését biztosítja, de extrabevételeket nem termel a lakosság által befizetett díjak révén. A szemétszállítás díja nettó 8 százalékkal növekedhet.

A fűtési szezon kellős közepén sokakat foglalkoztat, hogy mennyivel növekszik a távhő-szolgáltatás tarifája. Mint kiderült, e téren januártól nettó 4,3 százalékos emelésre lehet számítani. Ez a gyakorlatban egyébként azt jelenti, hogy például egy 50 m2-es, 2 szobás lakás fűtési és melegvíz-kiadása bruttó 490 forinttal kerül majd többe havonta, közölte az önkormányzat. Csizi Péter alpolgármester hangsúlyozta, ismereteik szerint a többi nagyvárosban ennél nagyobb díjnövelésre készülnek, azaz Pécs jó eséllyel elérheti azt, hogy itt legyen jövőre a legolcsóbb a távfűtés - eddig Győr vezetett e téren. Az alpolgármester azt is közölte, négy esztendő alatt sikerült elérni, hogy Pécs a legdrágább távfűtésű nagyváros kétes címét felváltsa a legolcsóbbra.

A bejelentésekor Csizi Péter azt hangsúlyozta, ismereteik szerint más nagyvárosokban akár 15-20 százalékos díjemeléseket is terveznek, Pécsett viszont nem lesz ilyen magas arány. A cégekkel történő ártárgyalásokon arra törekedtek, hogy csak a működéshez szükséges emelést építsék be az árakba, efölött viszont nem engedtek a társaságok igényeinek.

Írta: Ny. Sz.

Forrás: BAMA.hu - 2010. december 11.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.