Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
ÖKO-pályázat
Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - 2008. február 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatására (ÖKO-program)

(LFP-2008-LA-9)

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet a távhővel ellátott lakóépületek lakásonkénti hőfogyasztásának szabályozására és mérésére alkalmas eszközök beszerelésének támogatásra. A pályázatok 2008. 04. 15-től nyújthatók be. A benyújtási határidő: 2008. 10. 31. Pályázhatnak társasházak, lakásszövetkezetek, helyi önkormányzatok.

Az ÖKO-Program keretében a következő célokra nyújtható támogatás:

1. A lakások hőleadóinak egyedi szabályozásához szükséges berendezések (termosztatikus szelepek) beszerelése

2. A lakások egyedi hőfogyasztásának mérésére, vagy az épület hőfogyasztásának lakásonkénti költségmegosztására alkalmas mérőeszközök (hőmennyiségmérők és/vagy költségmegosztók) beszerelése

3. Az épület fűtési rendszernek az átalakítása, ezen belül:

a) Strangszabályozók beépítése vagy cseréje;

b) Az egycsöves átfolyós rendszerű fűtési rendszer átalakítása a hőleadók elé beépített átkötő szakaszokkal, vagy az egycsöves fűtési rendszer helyett új, kétcsöves fűtési rendszer kialakítása.

Csak olyan pályázat kaphat támogatást, amelynek eredményeként a korszerűsítést követően a teljes épület, vagy teljes önálló fűtési egység valamennyi lakásában és a közös használatban lévő fűtött helyiségeiben az önálló fűtési energiafogyasztás-szabályozás műszaki feltételei biztosítottá válnak. A pályázat tárgya csak teljes épület, vagy teljes önálló fűtési egység lehet.

A pályázat lehet kétlépcsős, vagy egylépcsős:

a) Kétlépcsős, ha a pályázatot az önkormányzat is támogatja.
Ebben az esetben az önkormányzat nyilvános pályázatot ír ki az ÖKO-Program önkormányzati támogatására, amelyben meghatározza a nyújtani kívánt támogatás mértékét, formáját és feltételeit, továbbá az önkormányzati közreműködés módját, eszközeit.
Első lépcsőként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a felújítási pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan az önkormányzati pályázatban megjelölt mértékű saját erőből történő finanszírozását.
Az önkormányzati döntést követően második lépcsőben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat - az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve - a pályázó társasházak, illetve lakásszövetkezetek továbbítják az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumnak.

b) Egylépcsős a pályázat, ha a pályázó a tulajdonában lévő épületre vonatkozóan vállalja a teljes felújítási költség állami támogatáson felüli részének saját erőből történő finanszírozását, és a pályázatát közvetlenül nyújtja be a minisztérium felé.

Az igényelt állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 35%-a, de lakásonként legfeljebb 54.000,- Ft lehet. Az állami támogatás legfeljebb a bekerülési költség 35%-a, de nem haladhatja meg az 54.000 Ft/lakás összeget, Az önkormányzati támogatás és a pályázó saját ereje együtt legalább a bekerülési költség 65%-a.

Az igényelt állami támogatás lakásonkénti mértékénél minden esetben a pályázattal érintett lakások száma vehető figyelembe. Az önkormányzat, mint támogató - az adott épület esetében - átvállalhatja a pályázót terhelő saját részt legfeljebb a bekerülési költség 15%-ának megfelelő összeg erejéig. Ahol az önkormányzat nem biztosít támogatást, a pályázó kedvezményezettnek kell, hogy vállalja a bekerülési költség legalább 65%-ának biztosítását saját erőként.

Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - 2008. február 1.

A pályázat eléréséhez kérem kattintson ide!

A teljes pályázati anyag letöltéséhez kérem kattintson ide.

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.