Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. május 21. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Olcsóbb lenne a távhő, ha...
Forrás: Dunántúli Napló - 2008. január 25.

Erőmű - Az önkormányzat döntött a jogi útról, de tárgyalna is.

Pécs - Megszavazta a közgyűlés azt az előterjesztést, amely szerint a jogi lehetőségeket is kihasználják az erőművel fennálló vitás kérdésekben. Az viszont nem biztos, hogy per is lesz, február közepéig tárgyalnak.

A nap legfontosabb témájának nevezte a tegnapi közgyűlésen Tasnádi Péter polgármester az erőművel kapcsolatos előterjesztést. Amint arról lapunkban beszámoltunk, a Karolina-külfejtés elmaradt rekultivációja miatt az önkormányzat kártérítési igény benyújtását tervezi a Pannon Hőerőmű Zrt. felé. Emellett a város szerint hátrányos számára a szindikátusi szerződés. Ahogy a polgármester fogalmazott, valóban rendkívül magasak a távfűtött lakásban élők terhei.

A vita pont ennél a résznél forrósodott fel, Csizi Péter fideszes képviselő ugyanis felvetette: igaz-e, hogy az erőmű korábban tett egy ajánlatot, amely alapján Pécsett olcsóbbak lehetnének a távfűtés költségei. Gonda Tibor alpolgármester válaszolt: ez igaz, ám az erőmű az ajánlatot úgymond csomagban tette. A felvetés szerint 8 százalékos árcsökkenés is lehetett volna, ám ezzel együtt az erőmű egyebek mellett jelentős hoszszabbítást kért a jelenlegi szindikátusi szerződésre, amely alapján nem vásárolható máshonnan távhő. Az önkormányzat ezt nem fogadhatta el - érvelt a szocialista alpolgármester.

Gonda Tibor elmondta, a tárgyalásokat február 15-éig mindenképp folytatják annak ellenére, hogy megszavazták a jogi útra terelés lehetőségét. A Pannon Hőerőmű Zrt. közleményt adott ki, amelyben leszögezi: barátságtalan lépésnek tekinti a döntést, éppen akkor, amikor megegyeztek a tárgyalások menetrendjéről, amelyek tovább folytatódnak. Tasnádi Péter úgy fogalmazott: peren kívül is meg lehet állapodni.

Újra megpróbálnak megszabadulni az önkormányzat vissza-visszatérő "kismacskájától", a Magasháztól

Hosszas vitát váltott ki a testületben a Magasház meghirdetése. Amint arról lapunkban is beszámoltunk, korábban olyan tervek merültek fel, amely szerint két pályázatot írnak ki: egyet eladásra, egy másikat pedig hasznosításra. Tegnap ugyanakkor egy új javaslat került a közgyűlés elé, amely a két ötletet ötvözte. Legalább 410 millióért eladásra kínálják a 25 emeletest, ám hasznosítási tervet is várnak - ennek révén elvileg akár a korábban megfogalmazott közigazgatási negyed is megvalósulhatna.
Páva Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője kaotikusnak nevezte a helyzetet, mondván, az elmúlt napokban 600 milliós eladási ár is felmerült, ez lement 400-ra, majd felemelték 410-re. Az ellenzéki politikus szerint a pályázatok beadási határideje is rövid - február vége -, ez idő alatt képtelenség egy milliárdos üzletet előkészíteni az esetleges beruházó részéről. Az ellenzék sokallta a dokumentáció megvásárlására kiírt félmilliós összeget is. Soó László, a költségvetési bizottság MSZP-s elnöke azt mondta, a ház a korábbi tapasztalatok szerint az önkormányzat "kismacskája" - bár többször eladták, mindig visszakerült a városhoz. Most újra van esély az eladásra, ezért is javasolta, hogy 100 ezerre csökkentsék a dokumentáció kiváltásának árát. Ezt végül elfogadta a közgyűlés, miként a szocialista Juhász István módosítását is, hogy hosszabbítsák meg a pályázat beadási határidejét március 17-éig. Ezeket az ellenzék is támogatta, ám az egész pályázatot csak 23 igen, 6 nem és 3 tartózkodás mellett szavazta meg a testület.

Írta: Nyaka Szabolcs

Forrás: Dunántúli Napló - 2008. január 25.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.