Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
"Panel-felújítás" támogatása
Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - 2008. február 1.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására (Panel-program)

(LFP-2008-LA-2)

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Miniszter pályázatot hirdet az 1992. július 1-je előtt kiadott építési engedély alapján iparosított technológiával épült lakóépületek energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására. A pályázat 2008. 02. 01-jétől nyújtható be. A benyújtás határideje: 2008. 09. 30.

A pályázat szempontjából iparosított technológiával épült lakóépületnek tekintendő a panel, a közép- és nagyblokk, az alagútzsalu, az öntött, a vasbeton vázas és az egyéb, előregyártott technológia felhasználásával épített lakóépület.

Pályázatot nyújthatnak be a társasházak és lakásszövetkezetek saját tulajdonú épületeik, valamint a helyi önkormányzatok saját tulajdonú bérházaik felújítására.

Támogatás igényelhető:

- A nyílászárók energia-megtakarítást eredményező felújítására vagy cseréjére.

- A homlokzatok és födémek hőszigetelésére.

- Az épületgépészeti rendszerek korszerűsítésére, felújítására.

- A megújuló energiafelhasználás növelésére.

A pályázat lehet kétlépcsős, vagy egylépcsős:

a) Kétlépcsős, ha azt az önkormányzat is támogatja. Ebben az esetben az önkormányzat nyilvános pályázatot ír ki az iparosított technológiával épített lakóépületek energiatakarékos felújításának önkormányzati támogatására, amelyben meghatározza a nyújtani kívánt támogatás mértékét, formáját és feltételeit, továbbá az önkormányzati közreműködés módját, eszközeit.
Első lépcsőként a pályázó társasházak és lakásszövetkezetek a pályázatot az önkormányzat felé nyújtják be, amennyiben vállalják a felújítási költségek minimálisan az önkormányzati pályázatban megjelölt mértékű saját erőből történő finanszírozását.
Az önkormányzati második lépcsőben az önkormányzat által is támogatott pályázatokat - az önkormányzat dokumentumaival kiegészítve - a pályázó társasházak, illetve lakásszövetkezetek továbbítják az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumhoz.

b) Egylépcsős a pályázat, ha a pályázó a tulajdonában lévő épületre, épületrészre vonatkozóan vállalja a teljes felújítási költség állami támogatáson felüli részének saját erőből történő finanszírozását, és a pályázatát közvetlenül nyújtja be a minisztériumnak.

Az igényelt állami támogatás mértéke a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség maximum 1/3-a, de lakásonként legfeljebb 500.000,- Ft lehet. A költségmegosztás a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség vonatkozásában a következő:

- az állami támogatás legfeljebb a bekerülési költség 1/3-a, de nem haladhatja meg az 500.000,- Ft/lakás összeget,

- az önkormányzati támogatás és a pályázó saját ereje együtt legalább a bekerülési költség 2/3-a.

Az önkormányzat, mint támogató - az adott épület, épületrész esetében - a pályázó kedvezményezettől részben vagy egészben átvállalhatja az őt terhelő saját részt. Ahol az önkormányzat nem biztosít támogatást, a pályázó kedvezményezettnek kell vállalnia a bekerülési költség legalább 2/3-ának biztosítását saját erőként.

Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - 2008. február 1.

A pályázat eléréséhez kérem kattintson ide!

A teljes pályázati anyag letöltéséhez kérem kattintson ide.

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.