Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. május 21. kedd
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Pluszterhek a távfűtésen
Forrás: Dunántúli Napló - 2010. február 4.

Pécs - Nincs még döntés arról, hogy ki viselje a városi távhőszolgáltatás háromhetes díjkülönbözetének terheit. A Pétáv tulajdonosai, a PANNONPOWER és a városi önkormányzat egyeztet a közel 40 millió és további extra kiadások sorsáról.

Mint ismeretes, a pécsi önkormányzat második nekifutásra tudta elérni, hogy a központi árfelügyelet, a Magyar Energiahivatal jóváhagyja távfűtési tarifacsökkentési szándékát. A város az időközben jelentkező hődíjemelési igényt is figyelembe véve összességében átlagosan 2-2,8 százalékkal mérsékelte a tarifákat, amik így tovább növelték az áfa-módosulás pozitív hatásait a számlákra.

Mivel azonban az erőmű már a két – az elutasított, illetőleg a MEH által már elfogadott – árcsökkentési kérelem között a központi árhatóság által ugyancsak jóváhagyott hődíjon számlázott, így a Pétáv kiadásai és bevételei között egy 39 millió forintot meghaladó hiány keletkezett. Ezt további 56 milliós, illetőleg 84 millió forintos teher fejeli meg a tavalyról árhúzódó kötbér, illetőleg az első negyedévi hőmennyiségek előzetes és végleges díjnyilatkozat különbségéből fakadóan.

Az ügy kapcsán tegnap hallgatta meg Gasz Zoltán ügyvezető igazgatónak a Pétáv tavaly év végi és idén év eleji ármozgásairól szóló beszámolóját a városi önkormányzat energetikai albizottsága. A cégvezető hangsúlyozta, hogy az ilyen, előre nem kalkulált pluszkiadások veszélyeztetik a társaság gazdálkodását és stabil működését.

A probléma megismerését követően Erb József, az albizottság elnöke úgy tájékoztatott, hogy a mielőbbi megoldás érdekében tárgyalóasztalhoz szólítják a Pétáv két tulajdonosának, a PANNONPOWER Holding Zrt., illetve Pécs Megyei Jogú Város képviselőit, hogy egyeztessenek arról, ki és milyen mértékben viseli a január 1-je és 21-e között keletkező pluszterheket.

A bizottság állásfoglalása szerint hosszú távon az új erőművi biomasszaprogram indulása hozhat megoldást, ami a gázfüggés mellett az árak hektikus mozgásától is mentesíti a pécsi távfűtést.

Indul a Mecsek–Dráva hulladékprogram

Az energetikai albizottság tájékoztatót hallgatott meg a Mecsek–Dráva hulladékgazdálkodási program előkészületeiről. Erb József elnök tájékoztatása szerint még februárban lezajlik a közbeszerzési versenyeztetés, márciusban várható a szerződéskötés, áprilisban pedig megkezdődhet a több tízmilliárdos térségi fejlesztés kivitelezése. A várhatóan másfél évig tartó beruházás eredményeként a megyeszékhelyen magánházanként, illetőleg lakóközösségenként megvalósulhat a szelektív hulladékgyűjtés. Utóbbit a szolgáltató Biokom területén a Mecsek–Dráva Társulás kisebb településeire is kiterjesztik majd gyűjtőpontok kihelyezésével. A szelektív gyűjtés és hatékony hulladékkezelés mellett a rendszer egy tervezett eleme a biohulladékok gyűjtése is.

Írta: Kaszás Endre

Forrás: Dunántúli Napló - 2010. február 4.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.