Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
TÁRS-program: vissza nem térítendő felújítási támogatásra pályázhatnak a pécsi társasházak
Forrás: pécsma.hu - 2023. június 30.
A programra az önkormányzat idén 150 millió forintot szán.
Vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a pécsi társasházak, miután az önkormányzat egy 150 millió forintos felújítási keretet hozott létre a számukra - közölte a városvezetés június 30-án. A pályázatot széleskörű egyeztetés előzte meg, az önkormányzat a feltételek kialakításába bevonta a társasházak és lakásszövetkezetek képviselőit is. Újdonság, hogy idén már nemcsak a panelházak, hanem a téglaépületek is adhatnak be pályázatot - írják.
- A társasházi felújítási program megkezdése előtt egyeztetést kezdeményeztünk a lakóközösségek képviselőivel arról, hogy az önkormányzat milyen módon tud segíteni a problémáikon. Több megbeszélésen is kiderült, hogy az energiaárak drágulása a társasházakat is érzékenyen érintette. Mivel többségük nem emelte a közös költséget, ezért a felújításra félretett pénzüket kezdték felélni. Emiatt akár a kisebb volumenű felújítások is nehéz helyzet elé állíthatják a lakóközösségeket. Erre a problémára kínálhat megoldást az önkormányzat tervezett társasházi felújítási programja, amire idén 150 millió forintot szánunk. A pályázati feltételekről több körben is egyeztettünk, külön ki szeretném emelni Lippóy Andrást, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Baranya Megyei Szövetségének elnökét, aki nagyon aktívan képviselte a társasházak érdekeit az egyeztetéseken - idézi a közlemény Nyőgéri Lajost, Pécs szociális területért felelős alpolgármesterét.
Mint írják, a TÁRS-program keretében a pécsi panelházak, illetve, újdonságként, az 1986 előtti építési engedéllyel rendelkező, minimum 3 szintes és 10 lakással rendelkező, hagyományos téglaépületek is igényelhetnek támogatást. A keretösszeg kétharmadát (100 millió forintot) a lakóépületek közösségi tereiben energiamegtakarítást eredményező felújításokra, egyharmadát (50 millió forintot) pedig kisebb karbantartási munkálatokra különítettük el - áll a közleményben.
Az energiamegtakarítást eredményező felújítások keretében egyebek között a lépcsőházi világítás, vagy a lift korszerűsítésére, nyílászárók cseréjére, megújuló energiarendszerek kiépítésére, de akár a régebbi és megsérült homlokzatszigetelés javítására is lehet pályázni. A karbantartási keretösszegből kisebb javítási munkálatokra, így sok más között például a lépcsőház festésére, épületgépészeti javításokra, az előtetők és főbejáratok javítására, vagy éppen a külső homlokzat karbantartására is lehet forrást szerezni.
A TÁRS-PROGRAMBAN A FELÚJÍTÁSI VAGY KARBANTARTÁSI KÖLTSÉGEK LEGFELJEBB 50 SZÁZALÉKÁT ÉS LAKÁSONKÉNT MAXIMUM 100 EZER FORINTOT AD AZ ÖNKORMÁNYZAT, A BERUHÁZÁS MÁSIK FELÉNEK KÖLTSÉGEIT A TÁRSASHÁZAKNAK KELL FEDEZNIÜK.
A pályázatokat október 15-ig folyamatosan lehet benyújtani.
A támogatott lakóközösségekről objektív szempontrendszer alapján várhatóan ősszel dönt az önkormányzat. A nyertes lakóközösségeknek a támogatási szerződés aláírását követően egy év alatt kell elvégezniük a támogatott felújítási, illetve karbantartási munkát - emelik ki a közleményben.
 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.