Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Távfűtés: szigorú fellépést ígérnek a hátralékosokkal szemben
Forrás: BAMA.hu - 2011. április 29.

A nem- vagy késve fizetők terheit nem viselhetik a számláikat időben kiegyenlítő ügyfelek - állítja a Pétáv ügyvezetője.

Nem érheti kár, hátrány a rendesen fizető fogyasztókat amiatt, hogy immár több mint 14 ezren tartoznak a távfűtés-számlákkal, vázolta a Vida János, a Pétáv nemrégiben kinevezett ügyvezetője. A cégvezető közölte, így mindent megtesznek a kintlevőségek behajtásáért, akár végrehajtással is érvényesítik a társaság követeléseit. Pécsett mintegy 1 milliárddal tartoznak a fogyasztók, a legnagyobb hátralék 8 millió forint.

- Vezetői munkám egyik kiemelt feladata azt biztosítani, hogy a pontosan teljesítő ügyfeleket ne érje semmiféle hátrány a késedelmes fizetések miatt.
Ennek egyik alapeleme, hogy a cégnél ne növekedjenek tovább a kintlévőség miatti gazdálkodási terhek - nyilatkozta a Dunántúli Naplónak az ügyvezető igazgató.

- A hátralékok összege már így is elég nagy, mit terveznek beszedése érdekében?

- Jelenleg egymilliárd forintot meghaladó összegű a kezelendő kintlévőség, amit elsősorban az táplál, hogy a távfűtés díja a legmagasabb összegű közüzemi kiadás, ezért a belőle fakadó hátralék is gyorsabb ütemben nő. A tartozók ellen következetes fellépést tervezünk, aminek eredményességét több új jogszabály is segíti.
Igénybe vesszük a Közjegyzői Kamara által kibocsátott fizetési meghagyás intézményét, illetőleg az online-csatlakozás lehetőségét a központi végrehajtási rendszerhez. A cég döntése értelmében elmegyünk a végsőkig, tehát ha kell, végrehajtással érvényesítjük a társaság követeléseit, és nem engedjük, hogy a pontosan teljesítők kerüljenek hátrányba.

- A közelmúltban a kormány befagyasztotta a távhőárakat, lépéseket tervez a termelői hőár maximumának meghatározására is. Hogyan érintheti ez a fogyasztókat?

- Valóban új helyzetet teremt, hogy megszűnt a többségi tulajdonos önkormányzat tarifameghatározó szerepe, és várhatóan változik a termelői hőt biztosító másik tulajdonos helyzete is. Mivel a változás konkrétumai még nem ismertek, csak annyit mondhatok, hogy a cég működését két fő szempont határozza majd meg: a versenyképesség biztosítása, illetve a fogyasztók teherviselésének maximális figyelembe vétele.

- Hogyan jellemezhető most a Pétáv versenyképessége?

- A társaság kezelésében lévő hőközpontok megfelelő állapotúak, jó hatékonyság, szervezettség jellemzi a céget. A város tulajdonában lévő vezetékhálózatban azonban vannak fejlesztési, rekonstrukciós igények, különösen a 30-35 éves berendezések, elemek esetében. Ezzel együtt is jók a cég kilátásai, amit nagyon jól jellemez, hogy a 100 ezer fő fölötti hazai városok között mind árban, mind szolgáltatási színvonalban fej fej mellett a legjobbak vagyunk Győrrel.

- Milyen, a lakosságot érintő fejlesztéseket terveznek?

- Nem készülünk az elmúlt évekhez hasonló nagy kapacitásbővítésekre, ugyanakkor felmerült, hogy Újmecsekalján megteremtjük a további csatlakozás lehetőségét, illetőleg a látókörünkbe került a déli ipari park is. Minden beruházásnál vizsgáljuk, hogy mekkora ráfordítást igényel, reális időtávon belül megtérül-e. A döntések pontos számítások alapján születnek. Ami biztos például, hogy egy új hőközpontot építünk a Malomvölgyi úton.

- Mikor áll le idén tavasszal a szolgáltatás?

- A leállást mindig a napi átlaghőmérséklet alakulásához igazítjuk, idén még nem értük el a limitként tekintett 15 fokot. Azonban minden hőközpontunk alkalmas a külső hőmérséklet szerinti szabályzásra, így egyetlen fogyasztó sem vételez kényszerűen hőenergiát, ráadásul a lakások döntő részében már a saját szabályozás lehetősége is ki van építve.

Névjegy

Vida János (48) bányamérnökként végzett a Miskolci Egyetemen, majd a JPTE Közgazdaságtudományi Karán szerzett diplomát. Öt évi bányászgyakorlat után gazdasági tanácsadó volt a magánszektorban. 1999 és 2005 között a Biokom üzemeltetési igazgatója volt, majd napjainkig a Komlói Fűtőerőmű Zrt.-t vezette. Párjával él, három egyetemista gyermekről gondoskodik. Kedveli a sportokat, síel, ejtőernyőzik.

Írta: Kaszás Endre

Forrás: BAMA.hu - 2011. április 29.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.