Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Távhőár: az infláció duplája
Forrás: Dunántúli Napló - 2008. december 19.

Pécs - Az év utolsó közgyűlésén egyetlen előterjesztés váltott ki éles vitát, a távhőszolgáltatásról szóló rendelet módosítása, illetve az ehhez kapcsolódó áremelés.

Levették a tegnapi rendkívüli közgyűlés napirendi sorából a Vízmű privatizációról szóló előterjesztést. Ezt Tóth Bertalan alpolgármester jelentette be, hozzátéve, hogy a levétel az előterjesztő, Tasnádi Péter polgármester kérése történt. Mint az alpolgármester később sajtótájékoztatón elmondta, a Vízmű-ügyben még további tárgyalásokat folytatnak, és csak akkor lépnek, ha minden jogi probléma tisztázódik.

Módosította a város távhőszolgáltatásról szóló rendeletét a közgyűlés. Erre azért került sor, mert egy 22 éves kapacitáslekötési és hőenergia-szállítási együttműködési megállapodás értelmében január elsejétől emelkednek a termelői árak. Átlagosan csaknem nyolc százalékkal, azaz havi 1200 forinttal kell többet fizetni a távfűtésért januártól Pécsett. Kővári János, az ÖPE frakcióvezetője szerint egyáltalán nem úgy tűnik, mintha a hosszú távú szerződés a város érdekeit szolgálná. Úgy vélte, hogy a 2008-as áremelés elmaradásának meglett a következménye: a 2009-es áremelés a várt mértéknek a duplája. Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta: a mostani ármeghatározás nem veszi figyelembe a világpiaci trendeket, például a gázolajár-csökkenést.

Tóth Bertalan mint előterjesztő viszont azzal érvelt, hogy Pécsett a távhőszolgáltatás hosszú távú, versenyképes működtetése érdekében a november 24-én megkötött együttműködés által árcsökkentő lehetőségek teremtődnek meg, különösen az erőmű technológiai fejlesztése révén. Gonda Tibor alpolgármester a vitában kifejtette, hogy az erőmű és a Pétáv negyedévente felülvizsgálja az árakat, és amennyiben a gázárváltozások függvényében lehetővé válik, akkor csökkentik az árakat.

Megszavazták a képviselők a Zsolnay Kulturális Negyed kivitelezési pályázatának kiírását. A városvezetés szerint már januárra meglehet a kivitelező, amely meghatározza majd a befejezési határidőt. Valamennyi frakció támogatását elnyerte a "Fizikai életkörülmények javítása a keleti városrészben" elnevezésű előterjesztés, amely a György-telepen és a városrész több pontján kialakult közegészségügyi veszélyzónákban felbukkant problémák kezelését tűzte ki céljául. Egyetértettek a képviselők abban, hogy mielőbbi beavatkozásra van szükség. Megoldásként került megfogalmazásra egy nyolc célterületet magában foglaló modellprogram.

A városnak csak tízmilliójába kerül az Operalia jövőre

Jövőre Pécsett rendezik meg az Operalia Nemzetközi Operaversenyt, amelyet Plácido Domingo 1993-ban alapított. Az elő- és középdöntők Pécsett 2009. július 25. és július 27. között lennének, ezt követné a budapesti Magyar Állami Operaházban augusztus elsején megtartandó döntő. A díjazott operaénekesek, valamint Plácido Domingo augusztus 3-án gálakoncertet adnak Pécsett. Gonda Tibor a közgyűlésen javasolta: hatalmazzák fel a Pannon Filharmonikusokat, hogy az Operalia Pécsett történő megrendezése céljából a Megakoncert 2006. Kft.-vel folytasson közvetlen tárgyalásokat, és kössön velük szerződést. A program 120 millió forintba kerül, ebből 40 millió a nyertesek díja, amelyet teljes egészében szponzorok biztosítanak. További 40 milliót Budapest átvállal, így az önkormányzatot csak a költségek egyharmada terhelné. Ebből 15 milliót az EKF keretből finanszíroznak, 15 milliót szponzori bevételekből, így a város költségvetését 10 millió terhelné.

Írta: Cseri László

Forrás: Dunántúli Napló - 2008. december 19.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.