Elérhetőségeink
Klsz Szolgáltató Kft.
7632 Pécs, Fellbach u. 18.
 
Telefon: 06-72/526-961
Fax: 06-72/526-962
Mobil: +36-30/9369-123
 
Ügyfélfogadási idő
Hétfő 9.00 - 16.00
Kedd 9.00 - 16.00
Szerda Zárva
Csütörtök 9.00 - 16.00
Péntek Zárva
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva
Ebédidő 12.00 - 13.00
2024. július 22. hétfő
Tevékenység címke
Társasházkezelés
Társasházkezelő
Közösképviselet
Közösképviselő
Ingatlankezelés
Tovább csökken a távfűtés ára
Forrás: Bama.hu - 2010. január 22.

Pécs - Több kérdésben határozott Pécs közgyűlése, a legfontosabb, hogy tovább csökken a távfűtés ára, már péntektől.

Sok kérdésben döntött a közgyűlés, a legtöbb pécsit bizonyára a távfűtés árának csökkenése érinti. Páva Zsolt polgármester elmondta, a helyzet sajátos: egyrészt örvendetes, hogy az áfa csökkent, így a távfűtés emiatt olcsóbb lehet. Ám van egy hődíj-emelési igény is. Így összességében január 22-től átlagosan 2–2,8 százalékkal csökkenhet a távfűtés ára. Ez egy kedvező folyamat újabb állomása, amely tavaly év elején indult. Pécs a második legolcsóbb távfűtésű várossá vált a 100 ezresnél nagyobb lélekszámú kategóriában, ennél csak Győrben olcsóbb az ár.

Füredi Péter (MDF) szerint viszont ennek ára van. Ennek oka a hosszú távú szerződés, amelyet a korábbi városvezetés alatt fogadtak el. A szerződés Füredi Péter szerint hátrányos a városra, nem biztosít alternatív megoldásokat, nem védi a mecseki fákat sem, s kötbért kell fizetni, ha nem kötnek le elég mennyiségű hőenergiát. (A kötbérről egyébként még tárgyal a polgármester) A képviselő úgy vélte, módosítani kell a szerződést. Ehhez csatlakozott az SZDSZ is. Ezen javaslatot viszont a többség nem fogadta el. Kővári János (ÖPE) szerint a helyzet behatárolt, az áfacsökkentés illetve a hosszú távú szerződés alakítja az árat. Végül az árcsökkentést nagy többséggel (36 igen, 2 nem) mellett fogadták el.

Nem kapott viszont többséget a Pétáv ügyvezetői posztjára kiírt javaslat. Gasz Zoltán megbízatása február közepén lejár, a városvezetés pályázatot írt volna ki. Tóth Bertalan (MSZP) viszont azt javasolta, nevezzék ki továbbra is Gasz Zoltánt. Azonban sem ez a felvetés, sem a pályázat kiírása nem kapta meg a szükséges többséget, sőt az sem, hogy március végéig hosszabbítsák meg az ügyvezető mandátumát. Az ügyre még bizonyára visszatér a testület.

Bár egy pécsi internetes lap korábban ellenkező információkat közölt, a jelek szerint a Munkácsy-kiállítás megnyílik márciusban a Nagy Lajos Gimnázium nagytermében. A közgyűlés ugyanis úgy döntött, a bemutató költségeit – például riasztó, klimatizálás – a Melina Mercouri-díj összegének egy részéből fedezik.

Írta: Nyaka Szabolcs

Forrás: Bama.hu - 2010. január 22.

A cikk eléréséhez kérem kattintson ide!

 
Impresszum Klsz Szolgáltató Kft. Az oldal tetejére
Jogok 7632 Pécs, Fellbach u. 18. Oldaltérkép
Beállítás kezdőlapnak Minden jog fenntartva! - © 2007-2023. - Klsz Szolgáltató Kft.